JYP:in peli ei ole kulkenut. Joukkueessa on maailmanluokan pelaajia, mutta homma ei silti ole toiminut. Pelaamassa on kiekkoilun ykkösnimiä, varsinaisia kiekkotaitureita ja kavereita, jotka suorastaan elävät jääkiekolle. Jokin silti jäi puuttumaan. Lopulta otettiin viimeinen keino käyttöön – vaihdettiin päävalmentaja. Tätä samaa tapaa käytetään myös liike-elämässä. Yrityksellä voi olla ne parhaimmat työntekijät ja loistava tuote tai palvelu, mutta silti myynti ei vedä tai prosessit asetu kohdalleen. Ratkaisu tähän ei ole työntekijöiden vaihtaminen, kuten ei myöskään jääkiekossa pelaajien vaihtaminen. Hyvä johtaja osaa yrityksessä kuunnella, etsiä toiminnan vahvuudet ja katsoa oikeat väylät viedä palvelua/tuotetta eteenpäin. Uskallan väittää, että monen yrityksen toiminta saisi aivan uutta puhtia, mikäli siellä annettaisiin mahdollisuus hyvään johtamiseen.

Yrittämisen aloittaminen on Suomessa helppoa. Yritysidean keksiminen voi jopa joskus olla helppoa. Mutta aina yrityksen perustaja tai idean keksijä ei ole paras johtaja yritykselle. Jos sanon, että Suomen 283 563 (vuonna 2016) yrityksessä johtaminen on lähtökohtaisesti heikkoa, jossain jopa surkeaa, niin yrittäjäjuhlassa taputukset olkapäälleni saattavat jäädä vähäisemmäksi. Johtamisen taitojen tai laadun tunnistaminen ja erityisesti sen tunnustaminen on avain menestykseen. Tarvitaan valmentaja, joka vie peliä (yritystä) haluttuun suuntaan.

Useat yrittäjyyttä pohtivat lamaantuvat verratessaan omia ajatuksia ja resursseja suuriin korporaatioihin. On kuitenkin syytä muistaa, että suuri puu kasvaa pienestä siemenestä. Jokainen yritys aloitetaan ”ruutuvihosta ja kasasta hyviä ideoita”. Minun omat yritysideat ovat useampaan kertaan piirretty ja laskettu tietokoneen ruudulla lukuja ja tekstejä muokkaillen. Isoisäni ensimmäiset metsätaloussuunnitelmat löytyivät siitä kuuluisasta ”klubi-askin” kannesta. Myös kaikkien tuntema Microsoft on aikoinaan toiminut autotallissa. Monet yritykset ovat kasvuhaluisia, mutta kuinka se todella tehdään ja millä aikajaksolla riippuu yrityksen kyvystä johtaa kasvua.

Vaikka yrityksen tuote olisi maailman paras, niin oleellisinta liiketoiminnassa on laadukas johtaminen. Menestyminen ei juuri ikinä ole sattumaa, toistuvat onnistumiset eivät ole onnenkantamoisia –menestyksen jäljet johtavat lähes poikkeuksetta laadukkaan johtajuuden alkujuurille. Laadukas johtaminen vie kohti mestaruutta niin urheilussa kuin liike-elämässäkin. Toivon todella, että yritykset ymmärtävät millainen merkitys johtamisella ja johtajuudella on. Toivon myös todella, että JYP löytää joukkueena ja erityisesti yksittäisenä pelaajana jämäkän johtajuuden. Valmentajaksi on nyt valittu tuloskykyinen johtaja, nyt on muiden aika näyttää ja täyttää oma paikkansa. Johtaja luo tilaa teoille. Momentum on nyt JYPillä.

Tommi Lunttila
Kansanedustajaehdokas (kok)

One Thought on “Miten Risto Dufvan valinta JYPin uudeksi päävalmentajaksi liittyy yrittäjyyteen?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *