Nyt kun päätös lähteä eduskuntavaaliehdokkaaksi on tehty, on myös hyvä avata syitä, miksi haluan kohti Arkadianmäkeä. Monille kansanedustajuus näyttäytyy isona sirkuksena, jossa mitään asioita ei meinata saada aikaiseksi jatkuvan väittelyn jälkeenkään. Työ on myös julkista – niin hyvässä kuin pahassa.  Kansanedustajan tehtävässä kaikki asiat, henkilökohtaisetkin, revitään koko kansan asioiksi.

Minulla on ollut selvä halu vaikuttaa ja viedä asioita parempaan suuntaan niin kauan kuin muistan. Jo yläasteella olin keräämässä luokkaretkirahoja ja vaikuttamassa oppilaskunnan hallituksessa. Lukiovuosina vietin vuoden Rotary-järjestön vaihto-oppilaana. Silloin minut valittiin ensimmäisenä ulkomaalaisena edustamaan oppilaita amerikkalaisen koulun johtokuntaan (the Board of the Student Union). Automaatiotekniikan opintojen jälkeen ammatikseni valikoitui kuitenkin maa- ja metsätalous kotitilallani. Samaan aikaan aloin yrittäjämäisesti rakentamaan ja vuokraamaan lomamökkejä. Yrittämisen alkupolku ja maatalouden haasteet iskivät rajusti, kun isäni menehtyi kesken sukupolvenvaihdoksen. Surun keskellä myös verottaja iski kovasti. Halusin, ettei kukaan muu joutuisi kokemaan samoja ongelmia.

Minulla on ollut selvä halu vaikuttaa ja viedä asioita parempaan suuntaan niin kauan kuin muistan.

Tästä luontevana askeleena tuli etujärjestötyö Maa- ja metsätaloustuottajain järjestössä MTK:ssa, jossa nousinkin nopeasti ylöspäin. Kun vuonna 2003 aloin toimia maaseutunuorissa, en osannut kuvitella, että kymmenen vuoden päästä tulen valituksi koko MTK-järjestön korkeimpaan tehtävään, MTK:n valtuuskunnan puheenjohtajaksi. Olin 36-vuotiaana nuorin koskaan valittu MTK:n puheenjohtajistossa. MTK-urani aikana olen päässyt osallistumaan moniin huikeisiin tilaisuuksiin ja päässyt vaikuttamaan elinkeinoihin niin alueellisella, maakunnallisella, valtakunnallisella kuin kansainvälisellä tasolla. Työskentely EU:n komission työryhmissä Brysselissä, Suomen ministeriössä sekä tapaamiset ministerien, komissaarien sekä jopa eri maiden presidenttien kanssa ovat tuoneet vahvaa näkemystä ja perspektiiviä asioiden hoitamiseen.

Ehdokaspapereiden allekirjoitus käynnissä.

Taustani politiikan parissa ulottuu myös kauas nuoruuteen. Kokoomukseen liityin jo 17-vuotiaana isäni Pauli Lunttilan ja isoisäni Frans Iso-Anttilan jalanjäljissä. Kaupunginvaltuustoon minut valittiin ensiyrittämällä ja olen 18 vuoden yhtäjaksoisen valtuustourani aikana päässyt vaikuttamaan asioihin monipuolisesti, esimerkiksi kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana sekä teknisessä-, ympäristö-, rakennus- ja opetuslautakunnissa. Lisäksi olen päässyt toimimaan kaupungin omistamissa yhtiöissä, esimerkiksi Äänekosken Energia Oy:n hallituksessa yli 12 vuotta. Keski-Suomen maakuntavaltuutettuna olin yli 12 vuotta, viimeisimmäksi Keski-Suomen maakuntavaltuuston varapuheenjohtajana. Kokoomuksessa puolueen tehtävissä olen päässyt olemaan puoluevaltuustossa, maaseutuvaltuuskunnassa ja kokoomusnuorissa.

Saatuani kokemusta paikallisesta ja maakunnallisesta vaikuttamisesta, koen itseni valmiiksi siirtymään kohti valtakunnan politiikan kenttiä. Haluan toimia politiikassa siksi, että pystyisin ratkaisevasti olemaan vaikuttamassa elinkeinoelämän monipuolisessa kehittämisessä ja turvaamassa paremman hyvinvoinnin keskisuomalaisille. Nyt koen olevani tähän haasteeseen riittävän kypsä. Vaaliteemoiksi olen valinnut työn, yrittäjyyden ja biotalouden. Nämä sisältävät kaikki ne tekijät, joissa Keski-Suomen täytyy menestyä, jotta olisimme vahva maakunta myös tulevaisuudessa. Avaan näitä teemoja tarkemmin tulevissa kirjoituksissani.

Nyt haluan toivottaa kaikille vielä menestyksellistä uutta vuotta. Seuratkaa ilmoitteluani Facebookissa ja käykää tykkäämässä sivuistani. Olkaa kaikissa asioissa rohkeasti yhteydessä ja tehdään tilaa teoille. Tavataan vaalikentillä!

Terveisin,

Tommi Lunttila

Kansanedustajaehdokas (kok.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *